Leefbaar3B schrapt artikel 1, reakties overheid

In Lansingerland is het feest. Terroristenfeest. Leefbaar3B heeft de verkiezingen gewonnen en bovendien de weg vrijgemaakt voor psychoterreur zoals ik eerder hier beschreef maar dan volkomen LEGAAL. Leefbaar3B heeft in haar partijprogramma artikel 1 van de grondwet geschrapt. Leve Apartheid!

Het gaat om deze passage in het programma:

Strikte uitvoering van sociale uitkeringen en voorzieningen. “Soepel waar het kan, streng waar nodig”;

Het gaat dus om het toepassen van regels en wetten op een ‘soepel waar het kan, streng waar nodig’ principe. Regels zijn wel of niet van toepassing, dat is niet streng of soepel uit te leggen. Bovendien is er geen enkel verband te leggen met wanneer dan streng nodig zou zijn en wat dat dan inhoud.

Het gaat hier dus niet om de focus op de sociale problematiek en de burger binnen de beschikbare regelingen en wetten zo goed mogelijk te helpen, maar om het ‘schoolmeester’ achtige vingertikkende achteraf straffen van de burger voor het doen van een beroep op de beschikbare voorzieningen.

Dit heb ik gemeld aan Art1.nl welke me doorverwees (in plaats van zelf doorstuurde)

Geachte heer ****,

Dank voor uw e-mail, wij hebben deze in goede orde ontvangen. Wij zijn de landelijke vereniging van antidiscriminatiebureaus en nemen slechts klachten in behandeling indien er geen antidiscriminatiebureau is in de omgeving van de melder.

U kunt terecht bij RADAR, het antidiscriminatiebureau van Rotterdam en omstreken. De adresgegevens zijn;

RADAR
Bezoekadres: Grotekerkplan 5, 3011 GC Rotterdam
Postadres: Postbus 1812, 3000BV Rotterdam
Tel. 010-4113911
Fax. 010-4128433
info@radar.nl
http://www.radar.nl

Met vriendelijke groet,

Joyce Schiferli

Na de melding nogmaals naar RADAR te hebben gezonden kwam het volgende antwoord op 22/12/2010:

Geachte heer *****,

We hebben uw melding in goede orde ontvangen, waarvoor dank. Naar aanleiding daarvan kunnen wij u mededelen dat wij uw melding inmiddels hebben geregistreerd. Meer dan dat kunnen wij helaas niet ondernemen, omdat de formulering ‘toepassing regels: soepel waar mogelijk, streng waar nodig’ erg ruim kan worden opgevat en niet strafbaar is. Uw bezorgdheid begrijpen wij echter volkomen. Zeker na alles wat u heeft meegemaakt adviseer ik u contact op te nemen met een maatschappelijk werker, het juridisch loket of de sociaal raadslieden.

Met vriendelijke groet,

Drs. Predrag Vitković
medewerker klachtbehandeling

010-4126212
p.vitkovic@radar.nl
bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag
RADAR Rotterdam-Rijnmond
Grotekerkplein 5, Rotterdam
Postbus 1812, 3000 BV Rotterdam
tel. 010-4113911
fax 010-4128433
http://www.radar.nl

Vervolgens heb ik nog geantwoord maar daar nog geen reactie op mogen ontvangen:

Bedankt voor uw antwoord. Mijn mening is dat het van toepassing zijn van regels enkel met een eenduidig JA of een eenduidig NEE kan worden beantwoord en dus niet ruim interpreteerbaar is. Soepel kan dan niet inhouden dat een regel bij een groep burgers wél en bij een andere groep burgers niet van toepassing is hetgeen nu wél het gevolg is. De criteria voor wel of niet liggen namelijk in de regels besloten.

De huidige formulering speelt in op vooroordelen die er op dat gebied heersen over profiteren en onrecht. In plaats van de focus op de vooroordelen te richten via de regels zou de focus op het voorkomen en oplossen van de moeilijkheden moeten liggen waarbij de gemeente binnen de beschikbare regelingen de haalbare oplossing zal uitvoeren.

Het wel of niet van toepassing zijn van regels is niet de zorg van de burger maar de taak van de hulpverlener om de juiste regelingen toe te passen om het doel te bereiken dat gezamenlijk met de burger is bepaald.

Geen antwoord dus. Ik heb ook een melding naar Amnesty international gestuurd en geen antwoord gehad. Ook Peter R de Vries heeft een melding gehad maar daar krijg ik een hardnekkig soort BOT antwoord waarin de medewerker vraagt ‘hoe het televisieprogramma’ mij kan helpen. Dus niet Peter zelf, maar ‘het televisieprogramma’. Na een tiental pogingen om de dingen duidelijk te maken is het me nog niet gelukt om een andere reactie te krijgen, sterker nog ik krijg helemaal geen reacties meer.

Dus tsja…

Artikel 1 van de grondwet schrappen is gelijk aan het schrappen van alle wetten, alle rechten uit de universele verklaring van de rechten van de mens en het verbaast me dat er door de bewakingsinstanties dus zo achteloos mee wordt omgegaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s